Преди училище ......

Публикувано от Borsi4ka 11.09.2019 0 Коментар (и)

Лятната ваканция е към края си …

 

Започва трескавата подготовка за училище ……..

 

С наближаването на 15 септември стресът обзема семействата, които имат ученици.  Оказва се че се налага дори смяна на дневния режим не само на децата, но и на родителите. Отново ще се става рано и всичко ще се прави почти по часовник – събуждане, закуска, обличане, приготвяне на раници, час за тръгване към училище след това вземане, учене, писане на домашни, проверки, вечеря и малко време за игри …… И всичко това всеки ден, докато не наближат почивните дни или ваканцията.

 

 

За да Ви улесним и стресът в подготовката д не е толкова голям, а плавно да се случват нещата ние от borsi4ka.com ще си позволим да Ви дадем няколко съвета:

 

 

  1. Направете предварителен списък, чрез който ще улесните значително подготовката за бъдещия ученик.

  2. Купете поне един месец преди училището всички тетрадки, пособия и раници за да не забравите нещо в последния момент и да се създава излишна паника.

  3. Опитайте се за промените вечерния режим за сън и детето преди започването на учебната година за да си ляга 1 час поне по рано от обикновено. 

  4. Ако Вашето дете за първи път ще бъде първокласник му създайте нужното спокойствие и нагласа поне месец преди 15 септември, като му говорите, че

  • В училище ще намери нови приятели;

  • Ще научи нови неща;

  • Че обратно на училище не означава отново мъчение, а напротив забавление.

Когато Вие сте с положителна нагласа, то и детето ще е настроено позитивно о всичко ще е много по – лесно .